Patagonia verandert de wereld

Geplaatst op juli 8, 2013 in Marketing, Reclame

Patagonia is een kledingmerk dat zich specialiseert in outdoor sportkleding, voor wandelen, wintersporten, vissen en bergbeklimmen. Daarnaast is Patagonia één van de meest milieubewuste bedrijven die er zijn. Het bedrijf werkt mee aan verschillende initiatieven waarmee ze de wereld willen verbeteren, omdat ze zich ervan bewust zijn dat de kledingindustrie een grootverbruiker- en vervuiler is in de wereld. 

merk-patagonia-bever

Het beleid van Patagonia is enerzijds gericht op bewust maken. Ze hebben hun hele productieproces doorgelicht om in kaart te brengen waar hun materialen vandaan komen. Wat ze nog belangrijker vinden, is dat ze ook aan de consumenten helder maken waar hun producten vandaan komen en daarmee hoeveel belang ze hechten aan het milieu. Samen met Walmart hebben ze de Sustainable Apparel Coalition opgericht, waarmee ze zoveel mogelijk bedrijven willen laten uitleggen waar hun producten van gemaakt worden.

Daarnaast zijn ze een samenwerking aangegaan met Ebay, waarmee ze zoveel mogelijk van hun spullen die ongebruikt bij mensen thuis liggen, weer aan andere mensen willen verkopen, zodat er zoveel mogelijk van gebruikt wordt en blijft. Ze beginnen met milieuvriendelijk produceren, geven tips om de producten te onderhouden of te repareren en blijven vervolgens stimuleren om je oude spullen door te geven of te verkopen. Pas als dat allemaal niet meer mogelijk is, willen ze de materialen recyclen. Zo zijn ze echt vastberaden om het maximale uit hun spullen te halen!

the-footprint-chronicles-patagonia